Gastrofestival ~ znamenité večeře celý týden

Vážení a milí hosté,

pro období letních prázdnin, jsme pro vás připravili oblíbený Gastrofestival Hotelu Duo. Tento způsob podávání večeří ocenili naši hosté jako výbornou zkušenost již v předchozích letech.

Enzo - Ristorante Italiano

Hlavním tahákem je italská restaurace Enzo. Restaurace je pojmenovaná po svém kmotrovi a patronovi, Italovi Enzovi, který jako supervizor dohlíží na vše, co vaříme a děláme.

Jak jsme se na Hotelu Duo naučili vařit italskou kuchyni?

Náš šéf Michal se ji naučil při své pracovní stáži v restauraci Jamie Oliver’s Fifteen v anglickém Cornwallu, jejímž šéfkuchařem je známý Andy Appleton. Za pomocí našeho patrona Enza a dalších skvělých lidí z The Fifteen jsme provedli revoluční změnu v kuchyni Hotelu Duo a začali jsme používat jen ty nejlepší čerstvé suroviny a měnit jídelní lístek každý den podle toho, co nám příroda poskytne, a dodavatelé přivezou. 😉

Jak Gastrofestival funguje?

Italian Pasta

Je to prosté! Každý den pro vás připravujeme výběr těch nejlepších jídel. Vyberte si své jídlo a případně víno dne. Seznam najdete níže.

A jako vždy, navíc máte volně k dispozici studený rautový bar s předkrmy, saláty a kompoty, dále polévku, tradiční jednoduché jídlo jako halušky, střapačky, pohankové rizoto nebo francouzské brambory či italské těstoviny a samozřejmě sladkou tečku na závěr.

Všechna jídla pro vás připravuje s láskou  tým kuchařů Hotelu Duo.

Používáme hlavně čerstvé suroviny od místních dodavatelů. Řadu specialit Hotelu Duo si vyrábíme sami. Vyzkoušejte například borůvkovou zmrzlinu, pampeliškový med, borůvkovou, jahodovou a dýňovou marmeládu, kopřivové pesto nebo výrobky z naší vlastní udírny.

Přejeme vám dobrou chuť a příjemný pobyt!
Tým Hotelu Duo

Gastrofestival ~ výběr hlavních chodů k večeři

Den

1. Klasické recepty

2. Enzo Ristorante

3. Ryby & dieta

4. Dětská jídla

Sobota

Svíčková na smetaně, variace knedlíků

Pasta con salmone affumicato, Parmesan

Těstoviny s uzeným lososem, smetanou
a parmezánem

(B) Pikantní zeleninový salát s trhaným kachním masem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Neděle

Kuřecí Cordon bleu, bramborová kaše

(B) Risotto salsiccia piccante ‚nduja

Italské rizoto s pikantní klobásou ‚nduja
s chilli a česnekem

(B) Grilované filírované kuřecí prso s mixem listových salátů s citrusy

Palačinky s domácí marmeládou

Pondělí

Pikantní zvěřinový guláš, variace knedlíků

Aglio olio peperoncino á la Enzo, Pecorino

Špagety s česnekem, chilli papričkami, piniovými oříšky, s ovčím sýrem Pecorino

(B) Uzené fílé z pstruha, šťouchané brambory

Garfieldovy lasagne zapečené

se sýrem

Úterý

(B) Hovězí nudličky Stroganoff s dušenou rýží

Pasta con salmone affumicato, Parmesan

Těstoviny s uzeným lososem, smetanou

a parmezánem

Caesar salát s grilovaným kuřecím prsem

Kynutý borůvkový knedlík s máslem

a skořicovým cukrem

Středa

Střapačky se zelím a uzeným masem

(B) Risotto alla zucca grigliata, Parmesan
Italské rizoto s pikantní grilovanou dýní

a parmezánem

(B) Zeleninový mix salát s grilovaným hermelínem

Smažený sýr, vařené bylinkové brambory, domácí tatarská omáčka

Čtvrtek

Moravský vrabec se smetanovým špenátem, bramborové knedlíky

Pasta con crema ai funghi, Grana Padano

Těstoviny s hříbky, smetanou a sýrem grana padano

(B) Dušená ryba v pikantní smetanové omáčce, jasmínová rýže

Šišky s mákem, cukrem a máslem

Pátek

(B) Kuřecí křídla, salát coleslaw, grilovaná kukuřice, pečený brambor

Ragú di carne Toscano, gnocchi, mozzarella

Toskánské hovězí ragú zapečené s nočky a mozzarellou

(B) Čerstvá ryba dle denní nabídky

*

Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše

  • Jídla označená (B) jsou vhodná pro bezlepkovou dietu. Na vyžádání připravíme bezlepkové těstoviny nebo řízky obalené v bezlepkové strouhance. K dispozici je i bezlepkové pivo a pečivo!
  • Při objednání lahve 0,7 l doporučeného vína vám nabídneme džbánek vody zdarma.

Mňam. Zajímavé, dávám vědět i přátelům:

teplota 1.6 °C