Gastrofestival 2012

Vážení a milí hosté,

pro silvestrovský pobyt 2012 jsme pro vás připravili jako bonus a překvapení úplnou novinku – Gastrofestival Hotelu Duo.

Degustační menuJak se můžete zúčastnit? Jednoduše :-). Pro každý večer jsme pro vás připravili na výběr ta nejlepší jídla podle nejlepších receptů, které jsme kdy poznali, ochutnali a uvařili. Vy si budete moci objednat a vyzkoušet svého „šampióna“ mezi jídly a degustovat vína, která jsme pro vás k jednotlivým pokrmům vybrali.

A jako vždy budete mít volně k dispozici i studený rautový bar s předkrmy, saláty a kompoty, polévku, tradiční jednoduché oblíbené jídlo jako halušky, střapačky, rizoto nebo francouzské brambory či italské těstoviny a sladkou tečku na závěr…

Všechna jídla pro vás připravuje šéfkuchař Petr Jeřábek se svým týmem, který používá hlavně čerstvé suroviny od místních dodavatelů. Podívejte se na mapku, na které se o tom můžete přesvědčit!

Řadu specialit Hotelu Duo si vyrábíme sami… Vyzkoušejte například bezovou šťávu, bezovou a borůvkovou zmrzlinu, pampeliškový med, borůvkovou, jahodovou a dýňovou marmeládu, šalvějové a kopřivové pesto nebo uzené z naší vlastní udírny, zvěřinové klobásy a uzené pstruhy.

Gastrofestival Hotelu Duo ~ Silvestr 2012

Výběr hlavních chodů na večeři a doporučená vína.

Den 1. Maso & zvěřina 2. Drůbež & pernatci 3. Ryby & dieta
Středa
26.12.
Kančí pomalu dušené na červeném víně se špekovým knedlíkem Kuřecí řízek s hedvábnou bramborovou kaší Losos pečený na tymiánu, čočkový salátek s bylinkami
Pití Frankovka PS,
Palavín Bavory
Rosé Merlot,
Chateau Valtice
Tramín červený,
Patria Kobylí
Čtvrtek
27.12.
Roastbeef s dušenou anglickou zeleninou Grilované kuřecí paličky, salát coleslaw, pečený brambor Gnocchi s omáčkou quattro formaggi
Pití Modrý Portugal,
Palavín Bavory
Veltlín,
Palavín Bavory
Bohemia sekt brut
Pátek 28.12. Jelen na hříbkách se šťouchanými brambory Konfitované kachní stehno, kyselé zelí a variace knedlíků Salát Nicoise s tuňákem
Pití Cabernet sauvignon,
Baláž Dunajovice
Modrý Portugal,
Palvín Bavory
Neuburské,
Tetur Bílovice
Sobota 29.12. Vepřová panenka grilovaná ve slaninovém kabátku se šťávou z uzených kostí a bramborová kaše s křenem Slepice na paprice, bramborové nočky Mořská štika v bylinkové krustě a  čerstvé nudle s šalvějovým pestem
Pití Dornfelder,
Tetur Bílovice
Bohemia sekt rosse Müller Thurgau,
Palavín Bavory
Neděle
30.12.
Zvěřinový guláš zapečený s bramborovou krustou Krůtí curry s rýží Velký salát s grilovaným kuřecím prsem, zálivkou caesar a česnekovým toustem
Pití Svatovavřinecké,
Košut Prušánky
Ryzlink vlašský,
Košut Prušánky
Veltlínské zelené kab.,
BM Tvrdonice
Pondělí 31.12. Vepřový bůček pečený na černém pivu a glazovaný pampeliškovým medem s bramborovými placičkami Grilované kuřecí prso špikované domácí uzenou slaninou s dýňovými
kroketkami a jablíčkovým kompotem se skořicí
Čerstvý pstruh z Bečvy pečený na másle, petrželkové brambory
Pití Cabernet Sauvignon,
Orvalaiz Španělsko
Rose d’anjou,
Val de Lorie, Francie
Irsai Oliver kab.,
Baláž Dunajovice
Úterý
1.1.
Živáňský špíz se zelným salátkem a česnekovou bagetou Tortila s grilovaným kuřecím masem Penne allarrabiata (s česnekem, bazalkou troškou feferonky a pasírovanými rajčaty)
Pití Zázvorová limonáda Bezová šťáva Aqua del Capo

 

P.S. Prosíme vás o výběr hlavního chodu a jeho nahlášení obsluze den předem. Uctivě děkujeme.

Přejeme vám dobrou chuť a příjemný pobyt!
Tým Hotelu Duo

Silvestrovský pobyt  Poptávka | Rezervace pobytu

teplota 13.5 °C