Publikováno

Gastofestival zima 2014

Vážení a milí hosté,

pro období zima 2014, včetně pobytů Jarní prázdniny, jsme pro vás jako bonus a překvapení připravili Gastrofestival Hotelu Duo. Tento způsob podávání večeří ocenili naši hosté jako výbornou zkušenost již v loňském roce.

Jak Gastrofestival funguje?

Beskydské jehněčíJednoduše. 😉 Pro každý večer jsme pro vás připravili na výběr ta nejlepší jídla, podle nejlepších receptů, které jsme kdy poznali, ochutnali a uvařili. Budete si moci vybrat mezi třemi jídly a degustovat nápoje, které jsme pro vás k jednotlivým pokrmům vybrali. Seznam najdete níže.

Samozřejmostí na Hotelu Duo je volně k dispozici také studený rautový bar s předkrmy, saláty a kompoty, polévkou dne, nějaké oblíbené sladké (dětské) jídlo a dezert na závěr.

Co mám(e) udělat?

Gastofestivalu se mohou zúčastnit pouze hoteloví hosté. Proto vás prosíme o výběr hlavního chodu, případně  doporučeného pití, a vyznačení vaší volby na lístek na stole v restauraci den předem. Uctivě děkujeme.

Naše speciality

Všechna jídla pro vás připravují s láskou naše kuchařky a kuchaři. Používáme hlavně čerstvé suroviny od našich místních dodavatelů.

Řadu specialit Hotelu Duo si vyrábíme sami. Vyzkoušejte například bezovou šťávu, bezovou a borůvkovou zmrzlinu, pampeliškový med, borůvkovou, jahodovou a dýňovou marmeládu, šalvějové a kopřivové pesto nebo uzené z naší vlastní udírny, zvěřinové klobásy a uzené pstruhy.

Přejeme vám dobrou chuť a příjemný pobyt!
Tým Hotelu Duo

Výběr hlavních chodů na večeři a doporučené nápoje

Den

Klasické recepty

Vyzkoušená moderna

Ryby & dieta

Sobota

Španělský ptáček z hovězí roštěné s petrželkovou rýží Kuřecí řízek s hedvábnou bramborovou kaší Šéfův salát s trhaným kachním masem a pikantním medovým dresingem

Pití

Frankovka, Vladimír Tetur Rose d’anjou, polosuchéVal de Lorie, Francie Tramín červený, Patria Kobylí

Neděle

Pomalu pečený vepřový bůček na pivu, kysané zelí, bramborový knedlík Vídeňský řízek z telecí roštěné, lehký bramborový salát Kuřecí kapsa s jasmínovou rýží

Pití

Pilsner Urqell 12° Veltlínské zelené, Patria Kobylí Bohemia sekt brut

Pondělí

Svíčková na smetaně, variace knedlíků Pečené kuře s dušenou rýží Losos na špenátovém lůžku, vařený brambor

Pití

Tmavý Master 18° Frankovka rosé bio, PS, suchávinařství Karel Válka Ryzlink vlašský, Vladimír Tetur

Úterý

Grilovaná vepřová panenka, hedvábná bramborová kaše a škvarkový popcorn Salát caesar s grilovaným kuřecím masem Boloňské špagety

Pití

Ryzlink vlašský, PS, polosuchý, BMVinařství Marquis de la Cour, demi sec, sekt Francie Modrý portugal, Patria Kobylí

Středa

Hovězí na červeném burgundském víně, hedvábná bramborová kaše, konfitovaný česnek Vepřové žebírko se šunkou a sázeným vejcem, opékané brambůrky Koprová omáčka s hovězím masem nebo vejcem na tvrdo a bramborem

Pití

Svatovavřinecké,Patria Kobylí Radegast 10° Zázvorová limonáda

Čtvrtek

Pikantní hovězí gulášek s houskovým knedlíkem Kuřecí curry s dušenou rýží Čerstvý pstruh z Bečvy pečený na másle, petrželkové brambory

Pití

Pivní speciál z Beskydského pivovárku Bezová šťáva Neuburské, polosladkéVladimír Tetur

Pátek

Klasická vídeňská roštěná s opékaným bramborem Dančí guláš s houskovým knedlíčkem Kuřecí roláda s dušenou rýží

Pití

Frankovka rosé bio, PS,suché, Karel Válka Dornfelder, Vladimír Tetur Aqua del Capo

Mňam. Zajímavé, dávám vědět i přátelům: